Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z dwoma rodzajami sera. Sernik z polewą czekoladową,wyszedł bardzo pyszny.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować na niższych obrotach miksera. Poskubać na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia.Palce maczać w mące i wyrównać.
Posmarować ciasto powidłami.
masa serowa nr. 1-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać do tego budynie waniliowe i wszystko wymieszać mikserem. Wyłożyć na powidła.
masa serowa nr.2-Postąpić jak z poprzednim serem i wylać na biały ser.
Piec ok 1 godz. Przykryć papierem i dopiec z 10-15 min. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
polewa-Rozpuścić czekoladę ze śmietanką nad parą. Ostudzić do płynnego i polać górę zimnego sernika. Można zrobić wzorek ząbkowaną packą do tortów.Kroić na drugi dzień.