Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z dwoma rodzajami sera. Sernik z polewą czekoladową,wyszedł bardzo pyszny.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1495
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1700
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1495
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1700
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować na niższych obrotach miksera. Poskubać na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia.Palce maczać w mące i wyrównać.
Posmarować ciasto powidłami.
masa serowa nr. 1-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać do tego budynie waniliowe i wszystko wymieszać mikserem. Wyłożyć na powidła.
masa serowa nr.2-Postąpić jak z poprzednim serem i wylać na biały ser.
Piec ok 1 godz. Przykryć papierem i dopiec z 10-15 min. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
polewa-Rozpuścić czekoladę ze śmietanką nad parą. Ostudzić do płynnego i polać górę zimnego sernika. Można zrobić wzorek ząbkowaną packą do tortów.Kroić na drugi dzień.