Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z dwoma rodzajami sera. Sernik z polewą czekoladową,wyszedł bardzo pyszny.
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 44
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 66
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 65
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2654
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 44
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 66
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 65
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2654
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować na niższych obrotach miksera. Poskubać na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia.Palce maczać w mące i wyrównać.
Posmarować ciasto powidłami.
masa serowa nr. 1-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać do tego budynie waniliowe i wszystko wymieszać mikserem. Wyłożyć na powidła.
masa serowa nr.2-Postąpić jak z poprzednim serem i wylać na biały ser.
Piec ok 1 godz. Przykryć papierem i dopiec z 10-15 min. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
polewa-Rozpuścić czekoladę ze śmietanką nad parą. Ostudzić do płynnego i polać górę zimnego sernika. Można zrobić wzorek ząbkowaną packą do tortów.Kroić na drugi dzień.