Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z kremem, które podbiły wiele podniebień i które robiłam setki razy. Bardzo pracochłonne, ale ta praca jest warta wysiłku.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8693
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7308
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4999
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327995
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8693
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7308
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4999
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327995
Składniki
Sporządzić ciasto podstawowe. Wymieszać mąkę, jaja oraz pozostałe składniki. Ciasto zagniatać do momentu uzyskania gładkiej i aksamitnej masy. Podzielić na 5 części. Każdą rozwałkować na jednakowy placek, następnie przekładamy je tłuszczem za pomocą warstw. Rozwałkować. Schłodzić przez 30 min. Wyjąć z lodówki i ponownie wałkować. Czynność powtórzyć 7 razy. Całość ciasta podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na duży kwadratowy placek o grubości ok 3mm. Wyciąć radełkiem długie paski, które nawijamy na metalowe rurki. Wierzch ciasta smarujemy białkiem i posypujemy niewielką ilością cukru. Piec w temp 180oC przez ok 15-20 minut do momentu zezłocena.
Krem: W 100 ml mleka wymieszać mąkę. Resztę wraz z czekoladą i cukrem zagotować. Wlać miksturę i ugotować budyń. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo przestudzony budyń. Nadziać rurki.