Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo smaczne, a na dodatek mile zaskakuje :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5930
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8322
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5930
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8322
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Składniki
Masło topimy i studzimy. Oddzielamy żółtka i białka. Białka ubijamy z cukrem na sztywną, lśniącą masę. Dodajemy po jednym żółtka ciągle miksując.
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki suche dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy. Dodajemy aromat i dżem, miksujemy mikserem. Do gotowej masy dodajemy cały roztopiony tłuszcz, powoli mieszamy łyżką, aż cały tłuszcz połączy się z ciastem.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Blachę do muffinów smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Można też wykorzystać papilotki (tak będzie szybciej). Łyżką nakładamy ciasto na spód papilotek, łyżeczką nakładamy nutellę lub kawałeczek czekolady. Czekoladę przykrywamy kolejną porcją ciasta. Pieczemy na złoty kolor.