Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z nutką aromatycznych pomarańczy
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 934
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 69
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 426
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 149
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 934
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 69
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 426
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 149
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników wyrobić kruche ciasto, rozwałkować i wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem, posypaną wiórkami kokosowymi. Wierzch ciasta posypać kisielem pomarańczowym (suchym proszkiem z torebki). Następnie zmielony ser połączyć z resztą składników, wylać na kruche ciasto, posypać skórką z pomarańczy i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia ubić pianę z sześciu białek z ½ szklanki cukru i ½ szklanki wiórek kokosowych. Wyłożyć pianę na placek i dopiec na złoty kolor około 10 minut.