Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mocno czekoladowe ciasteczka o oryginalnym wyglądzie :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113204
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 627
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1070
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 718
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113204
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 627
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1070
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 718
Składniki
Masło wraz z czekolada dajemy do miski (najlepiej metalowej) i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Studzimy.
Następnie jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ją do czekolady z masłem. Mieszamy.
Następnie Do masy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Mieszamy do uzyskania gładkiego, gęstego ciasta.Miskę przykrywamy folią i wstawiamy na 40 minut do zamrażarki i potem na 1 godzinę do lodówki.
następnie formujemy z ciasta małe kulki, obtaczamy je w cukrze pudrze, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika trochę stwardnieją.
I gotowe :-) Ciasteczka wręcz rozpływają się w ustach, pięknie wyglądają i są przepyszne :-) Są pokryte cukrową skorupką, a ich środek jest mięciutki i mega czekoladowy :-)