Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, pachnące cynamonem i cytryną. Polecam.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5545
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5545
Składniki
Z podanych składników upieczesz 20 ciastek. Do miski wsypać mąkę i połowę mleka, dokładnie wymieszać przy pomocy trzepaczki. Pozostałą część mleka gotujemy ze skórką z cytryny i cynamonem. Do wody wsypujemy cukier i podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Masy z mleka mieszamy ze sobą, uprzednio usuwając skórkę z cytryny. Małym strumieniem wlewamy rozpuszczony z wodą cukier, cały czas mieszając. Kiedy masa ostygnie, wrzucamy żółtka, mieszamy. W między czasie nastawiamy piekarnik góra-dół do 220 * Ciasto francuskie kroimy w rulony, czyli nie rozwijamy go uprzednio, Na 20-24 kawałki. Ciastem wyklejamy silikonowe foremki do babeczek. Do środka wlewamy masę. Masa podczas pieczenia rośnie, więc należy zachować od góry miejsce. Ciasteczka pieczemy 17-18 minut. Smacznego.