Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, pachnące cynamonem i cytryną. Polecam.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 736
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 736
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Z podanych składników upieczesz 20 ciastek. Do miski wsypać mąkę i połowę mleka, dokładnie wymieszać przy pomocy trzepaczki. Pozostałą część mleka gotujemy ze skórką z cytryny i cynamonem. Do wody wsypujemy cukier i podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Masy z mleka mieszamy ze sobą, uprzednio usuwając skórkę z cytryny. Małym strumieniem wlewamy rozpuszczony z wodą cukier, cały czas mieszając. Kiedy masa ostygnie, wrzucamy żółtka, mieszamy. W między czasie nastawiamy piekarnik góra-dół do 220 * Ciasto francuskie kroimy w rulony, czyli nie rozwijamy go uprzednio, Na 20-24 kawałki. Ciastem wyklejamy silikonowe foremki do babeczek. Do środka wlewamy masę. Masa podczas pieczenia rośnie, więc należy zachować od góry miejsce. Ciasteczka pieczemy 17-18 minut. Smacznego.