Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poskromienie Teściowej to wilgotne, pachnące piernikiem ciasto marchewkowe przygotowane według przepisu pewnej teściowej. Prawie. Dzięki dodatkowi jabłka i orzechów, których w oryginalnym przepisie nie było, ciasto jest jeszcze pyszniejsze
Tortownica 23 cm
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8556
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4807
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327543
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8556
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4807
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327543
Składniki
Obierz marchewki i jabłko. Marchewki zetrzyj na dużych oczkach tarki, jabłko pokrój w drobną kostkę. Posiekaj orzechy – około ¾ grubiej, a ¼ drobniej.
Utrzyj jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę (około 10 minut mikserem na wysokich obrotach).
Nie przerywając ucierania, cienką strużką wlej do masy jajecznej olej. Wyłącz mikser.
Przesiej do masy jajecznej produkty sypkie: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę piernikową. Wymieszaj szpatułką – krótko, tylko do połączenia składników.
Wmieszaj do ciasta marchewkę, jabłko i grubo posiekane orzechy.
Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą tortownicy o średnicy 23 cm.
Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 50-60 minut – do suchego patyczka.
Gdy ciasto przestygnie, przygotuj lukier z cukru pudru i wody. Wymieszaj go z drobno posiekanymi orzechami. Posmaruj lukrem wierzch ciasta.