Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z musem z dyni, nieduże, ciężkie, aromatyczne - bo z dodatkiem pomarańczy.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 59
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2074
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 26
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 29
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 59
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2074
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 26
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 29
Składniki
Kawałek dyni obrać ze skórki , pokroić na mniejsze kawałki, powinno być jej na surowo około 2 szklanek. Podgotować kilka minut w garnku, odcedzić wodę, miękką dynię zblendować, ostudzić, dodać sok z połowy pomarańczy. Potrzebujemy 1 szklanki musu. Masło rozpuścić, ostudzić. W misce zmiksować jaja z cukrem, dodać ostudzone masło i mus z dyni, wymieszać. Połączyć z: mąką z proszkiem do pieczenia, cynamonem i imbirem. Wymieszać wszystko. Dodać posiekane orzechy włoskie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, piec ciasto w temp. 180 st, przez około 30 minut.Ciasto polać lukrem z cukru pudru i soku z pozostałej połowy pomarańczy, posypać pestkami dyni. Ciasto robiłam w okrągłej tortownicy, nie wyrosło za bardzo to fakt,ale było bardzo pachnące i mięciutkie. Pycha.