Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie bardzo słodkie, wilgotne kakaowe ciacho z owocami. Ciasto z tego przepisu zawsze się udaje!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4273
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4273
Składniki
Ciasto robiłam na blasze 22x28cm. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Jajka ubijamy z odrobiną cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem. Do żółtek dodajemy jogurt, olej, proszek i mąkę, mieszamy mikserem. Na końcu dodajemy białka i porzeczki i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.