Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie bardzo słodkie, wilgotne kakaowe ciacho z owocami. Ciasto z tego przepisu zawsze się udaje!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8435
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8435
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Składniki
Ciasto robiłam na blasze 22x28cm. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Jajka ubijamy z odrobiną cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem. Do żółtek dodajemy jogurt, olej, proszek i mąkę, mieszamy mikserem. Na końcu dodajemy białka i porzeczki i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.