Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie babkowe ciasto z agrestem i lukrem. Ciasto miękkie, orzeźwiające było bardzo dobre.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1164
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 135
Smaczne danie :)
Odsłon: 701
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1164
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 135
Smaczne danie :)
Odsłon: 701
Składniki
ciasto-Żółtka zmiksować z połową cukru. Przesiać mąkę z proszkiem, miksować, dolewając kefir a na koniec olej.Białka ubić ze szczyptą soli, potem resztą cukru.Porcjami dodawać do ciasta i mieszać łopatką.Na sam koniec dodać agrest i wymieszać. Przełożyć do blaszki 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok.50-60 min.w temp.175*C. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia.
lukier- Utrzeć cukier puder z sokiem cytrynowym.Stopniowo po troszku dolewać gorącej wody i utrzeć, na lejącą papkę. Polać zimne ciasto i rozsmarować.
Zaraz posypać tartymi migdałami.
Czekoladę rozpuścić nad parą, wraz z masłem i odrobinką mleka. Polać ciasto w esy-floresy.