Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj aromat, olej i śmietanę, wymieszaj. Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta.
Blachę o wymiarach 36x15 wyłóż papierem do pieczenia. 1/4 ciasta odłóż i dodaj do niego kakao, wymieszaj. Do blachy wyłóż jasne ciasto a na środek ciasto z kakao. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.