Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 949
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5531
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17862
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 949
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5531
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17862
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj aromat, olej i śmietanę, wymieszaj. Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta.
Blachę o wymiarach 36x15 wyłóż papierem do pieczenia. 1/4 ciasta odłóż i dodaj do niego kakao, wymieszaj. Do blachy wyłóż jasne ciasto a na środek ciasto z kakao. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.