Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma ciastami, orzechowym i kakaowym. Ciasto z jabłkami i lukrem cytrynowym, winne i dobre.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 136
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 518
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 230
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 136
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 518
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 230
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem i wmieszać do ciasta.Podzielić na dwie części do 1 dodać mielone orzechy i wylać do blaszki 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Poukładać cząstki jabłek i posypać cukrem.
Do 2 części ciasta dodać kakao wymieszane z mlekiem i wymieszać Polać po jabłkach.
Piec ok.45-50 min. Uważać pod koniec jakby mocno przypalało się to przykryć papierem do pieczenia.
polewa- Do cukru pudru dodać sok i tyle wody , żeby lukier był lejący ale nie za rzadki. Polać zimne ciasto w esy-floresy.