Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z makiem. Robi się je naprawdę w przysłowiowe 5 minut nie licząc oczywiście pieczenia.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4936
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4936
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Margarynę roztapiamy.
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowy na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i nadal ubijamy.
Na końcu do masy dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na duża blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto łyżką nakładamy kule makowe jak na zdjęciu.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50-60 minut. Ciasto po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd