Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z makiem. Robi się je naprawdę w przysłowiowe 5 minut nie licząc oczywiście pieczenia.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326136
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16615
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326136
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16615
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5352
Składniki
Margarynę roztapiamy.
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowy na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i nadal ubijamy.
Na końcu do masy dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na duża blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto łyżką nakładamy kule makowe jak na zdjęciu.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50-60 minut. Ciasto po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd