Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest proste do zrobienia w kilka chwil. Użyłam okrąglej formy z kominem o średnicy 24cm. Do ciasta dodałam ostatnie mrożone truskawki i 2 brzoskwinie z puszki ;)
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3611
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 104
Spaghetti z sosem z szynki, cebuli i jogurtu naturalnego. Smaczny obiad w 15...
Odsłon: 1229
Ekspresowa sałatka z paluszkami krabowymi – szybki i pyszny przepis! Szukasz...
Odsłon: 547
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3611
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 104
Spaghetti z sosem z szynki, cebuli i jogurtu naturalnego. Smaczny obiad w 15...
Odsłon: 1229
Ekspresowa sałatka z paluszkami krabowymi – szybki i pyszny przepis! Szukasz...
Odsłon: 547
Składniki
Całe jajka zmiksować z cukrem na jednolitą masę. Na to przesiać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, olej i jeszcze raz zmiksować.
Ciasto przełożyć do tortownicy (u mnie 24cm z kominkiem) wysmarowanej masłem. Na ciasto wyłożyć owoce lekko "wpychając" je w ciasto.
Piec ok 1 godziny (sprawdzać patyczkiem) w 160-170 stopniach. Upieczone wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem