Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest proste do zrobienia w kilka chwil. Użyłam okrąglej formy z kominem o średnicy 24cm. Do ciasta dodałam ostatnie mrożone truskawki i 2 brzoskwinie z puszki ;)
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 960
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 451
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 960
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 451
Składniki
Całe jajka zmiksować z cukrem na jednolitą masę. Na to przesiać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, olej i jeszcze raz zmiksować.
Ciasto przełożyć do tortownicy (u mnie 24cm z kominkiem) wysmarowanej masłem. Na ciasto wyłożyć owoce lekko "wpychając" je w ciasto.
Piec ok 1 godziny (sprawdzać patyczkiem) w 160-170 stopniach. Upieczone wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem