Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest proste do zrobienia w kilka chwil. Użyłam okrąglej formy z kominem o średnicy 24cm. Do ciasta dodałam ostatnie mrożone truskawki i 2 brzoskwinie z puszki ;)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Całe jajka zmiksować z cukrem na jednolitą masę. Na to przesiać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, olej i jeszcze raz zmiksować.
Ciasto przełożyć do tortownicy (u mnie 24cm z kominkiem) wysmarowanej masłem. Na ciasto wyłożyć owoce lekko "wpychając" je w ciasto.
Piec ok 1 godziny (sprawdzać patyczkiem) w 160-170 stopniach. Upieczone wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem