Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4350
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 54
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4350
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę . Dolej olej i dodaj śmietanę, delikatnie wymieszaj, dosyp przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszaj .
Śliwki opłukaj, przekrój na pół i usuń pestki. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto i ułóż śliwki skórką do dołu i posyp cynamonem . Piec około 35 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.