Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste ciasto, które można przygotować z dowolnymi owocami.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Mąkę pszenną oraz ziemniaczana wymieszać, dodać masło i dokładnie rozetrzeć rękami. Gdy masło będzie już dobrze roztarte z mąką dodać cukier i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Na koniec dodawać powoli jajka. Gdy składniki się dobrze połączą wyłożyć na formę. Owoce ja dzisiaj użyłam rabarbaru i truskawek oprószyć mąką ziemniaczaną i cukrem pudrem aby nie poszły na spód ciasta. Na gotowe ciasto wyłożyć owoce i piec przez ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.