Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo pyszny deser z rabarbarem, bitą śmietaną oraz ciasteczkami maślanymi, które rozpływają się w ustach. Lekko kwaskowy posmak rabarbaru daje nie powtarzalny smak deserku.
mikser, pucharki,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1306
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5834
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1306
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5834
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Składniki
Rabarbar odmroziłam, włożyłam do garnka dolałam odrobinę zimnej wody, dodałam cukier i gotowałam do miękkości. Podsmażałam mieszając od czasu do czasu aby uzyskać jednolitą masę ( do wyparowania płynu), dosłodziłam do smaku i wystudziłam. Śmietanę ubiłam na sztywną masę z niewielką ilością cukru pudru. W szklankach ułożyłam warstwowo ubitą śmietanę, pokruszone ciasteczka oraz mus z rabarbaru i ponownie to samo. Ozdobiłam truskawkami oraz ubitą śmietaną. Do każdego deserku włożyłam po 1 ciasteczku.