Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo pyszny deser z rabarbarem, bitą śmietaną oraz ciasteczkami maślanymi, które rozpływają się w ustach. Lekko kwaskowy posmak rabarbaru daje nie powtarzalny smak deserku.
mikser, pucharki,
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 63
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10349
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 63
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10349
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Rabarbar odmroziłam, włożyłam do garnka dolałam odrobinę zimnej wody, dodałam cukier i gotowałam do miękkości. Podsmażałam mieszając od czasu do czasu aby uzyskać jednolitą masę ( do wyparowania płynu), dosłodziłam do smaku i wystudziłam. Śmietanę ubiłam na sztywną masę z niewielką ilością cukru pudru. W szklankach ułożyłam warstwowo ubitą śmietanę, pokruszone ciasteczka oraz mus z rabarbaru i ponownie to samo. Ozdobiłam truskawkami oraz ubitą śmietaną. Do każdego deserku włożyłam po 1 ciasteczku.