Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo pyszny deser z rabarbarem, bitą śmietaną oraz ciasteczkami maślanymi, które rozpływają się w ustach. Lekko kwaskowy posmak rabarbaru daje nie powtarzalny smak deserku.
mikser, pucharki,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Składniki
Rabarbar odmroziłam, włożyłam do garnka dolałam odrobinę zimnej wody, dodałam cukier i gotowałam do miękkości. Podsmażałam mieszając od czasu do czasu aby uzyskać jednolitą masę ( do wyparowania płynu), dosłodziłam do smaku i wystudziłam. Śmietanę ubiłam na sztywną masę z niewielką ilością cukru pudru. W szklankach ułożyłam warstwowo ubitą śmietanę, pokruszone ciasteczka oraz mus z rabarbaru i ponownie to samo. Ozdobiłam truskawkami oraz ubitą śmietaną. Do każdego deserku włożyłam po 1 ciasteczku.