Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo pyszny deser z rabarbarem, bitą śmietaną oraz ciasteczkami maślanymi, które rozpływają się w ustach. Lekko kwaskowy posmak rabarbaru daje nie powtarzalny smak deserku.
mikser, pucharki,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Składniki
Rabarbar odmroziłam, włożyłam do garnka dolałam odrobinę zimnej wody, dodałam cukier i gotowałam do miękkości. Podsmażałam mieszając od czasu do czasu aby uzyskać jednolitą masę ( do wyparowania płynu), dosłodziłam do smaku i wystudziłam. Śmietanę ubiłam na sztywną masę z niewielką ilością cukru pudru. W szklankach ułożyłam warstwowo ubitą śmietanę, pokruszone ciasteczka oraz mus z rabarbaru i ponownie to samo. Ozdobiłam truskawkami oraz ubitą śmietaną. Do każdego deserku włożyłam po 1 ciasteczku.