Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest smaczne, łatwe w przygotowaniu i na dodatek tanie. Czy można chcieć coś więcej?
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3333
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3333
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Masło, jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć w misce na jednolita masę. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierać i powoli dodawać śmietanę i olej.
Przygotować blaszkę o wymiarach 30x25 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. 2/3 masy wylać na blaszkę. Na to pokrojone w ósemki jabłka. Resztę ciasta na wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Bardzo dobrze smakuje też to ciasto z bitą śmietaną.