Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest smaczne, łatwe w przygotowaniu i na dodatek tanie. Czy można chcieć coś więcej?
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Masło, jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć w misce na jednolita masę. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierać i powoli dodawać śmietanę i olej.
Przygotować blaszkę o wymiarach 30x25 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. 2/3 masy wylać na blaszkę. Na to pokrojone w ósemki jabłka. Resztę ciasta na wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Bardzo dobrze smakuje też to ciasto z bitą śmietaną.