Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy w przygotowaniu, nie wymagający dużego nakładu pracy- makowiec może być znakomitą propozycją na świątecznym stole. To smakowity wypiek który potrafi zrobić każdy laik kulinarny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2062
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4054
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4050
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2062
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4054
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4050
Składniki
Do miski przekładamy miękkie masło lub margarynę i ucieramy je z cukrem na puszystą masę, podczas ucierania stopniowo dodajemy po jednym jajku, wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko miksujemy aż uzyskamy jednolite ciasto.
Do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy przekładamy 3/4 części ciasta i dokładnie je rozprowadzamy. Na ciasto wykładamy masę makową i starannie ją rozprowadzamy. Pozostałe ciasto rozrzedzamy zimnym mlekiem dokładnie je miksując. Na warstwę maku wlewamy drugą część ciasta i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C około 60 minut, po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy obficie cukrem pudrem.