Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy w przygotowaniu, nie wymagający dużego nakładu pracy- makowiec może być znakomitą propozycją na świątecznym stole. To smakowity wypiek który potrafi zrobić każdy laik kulinarny.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8805
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7611
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5192
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328400
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8805
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7611
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5192
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328400
Składniki
Do miski przekładamy miękkie masło lub margarynę i ucieramy je z cukrem na puszystą masę, podczas ucierania stopniowo dodajemy po jednym jajku, wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko miksujemy aż uzyskamy jednolite ciasto.
Do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy przekładamy 3/4 części ciasta i dokładnie je rozprowadzamy. Na ciasto wykładamy masę makową i starannie ją rozprowadzamy. Pozostałe ciasto rozrzedzamy zimnym mlekiem dokładnie je miksując. Na warstwę maku wlewamy drugą część ciasta i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C około 60 minut, po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy obficie cukrem pudrem.