Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki piernik świąteczny, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Jest cudownie puszysty i wilgotny w środku, a to za sprawą dżemu. Po upieczeniu możecie udekorować go cukrem pudrem lub czekoladową polewą. Sprawdzi się na co dzień i od święta.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 122
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19546
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 122
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19546
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao, przyprawę do piernika i cynamon. Składniki wymieszaj.
Do osobnej miski wbij jajka, wsyp cukier. Składniki ubij na gładką, puszystą masę. Następnie dodaj dżem. Ponownie zmiksuj składniki.
Na koniec do jajecznej masy dodaj mleko, olej i po łyżce suchych składników. Ciasto miksuj do połączenia.
Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piernik piecz przez około 45-50 minut (do suchego patyczka).