Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na ciasto z jabłkami i orzechami - Wiewiórka
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 648
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1709
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285893
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 648
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1709
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285893
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. W osobnej misce ubić mikserem jajka z cukrem na białą masę przez kilka minut. Zmniejszamy obroty miksera, naprzemiennie wsypujemy przesiane suche składniki wraz z olejem rzepakowym w 2-3 partiach. Na koniec wsypujemy posiekane orzechy oraz obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka. Całość wymieszać już tylko łyżką. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok.30-40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!