Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest cudnie prosty w przygotowaniu i rozpływa się w ustach. Nie jestem amatorką serników. Wręcz wystrzegam się serników bojąc się, że będzie za suchy, za słodki, za bardzo „rodzynkowy”. Ten jest przeciwieństwem „za bardzo”. Dla mnie jest idealny!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 654
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10864
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2326
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 654
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10864
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2326
Składniki
Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stop. C (grzanie góra/dół). Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia Masło rozpuść i ostudź. Do miski dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły, a masa była gładka. Ciasto powinno być gęste, w konsystencji przypominające budyń. Przelej ciasto do formy, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 stop. C przez 20 minut. Bez otwierania piekarnika zmniejsz temperaturę do 150 stop. C i piecz 30 minut. Ponownie zmniejsz temperaturę do 120 stop. C i piecz kolejne 30 minut. Jeśli wierzch sernika będzie „zbyt blady”, wydłuż czas pieczenia o 10 minut. Wyłącz piekarnik i ostudź sernik bez otwierania piekarnika, bądź na minimalnie uchylonych drzwiczkach piekarnika. Taki sposób pieczenia zagwarantuje, że sernik nie opadnie. Całkowicie ostudzony sernik wstaw do lodówki – idealnie na całą noc.