Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest cudnie prosty w przygotowaniu i rozpływa się w ustach. Nie jestem amatorką serników. Wręcz wystrzegam się serników bojąc się, że będzie za suchy, za słodki, za bardzo „rodzynkowy”. Ten jest przeciwieństwem „za bardzo”. Dla mnie jest idealny!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stop. C (grzanie góra/dół). Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia Masło rozpuść i ostudź. Do miski dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły, a masa była gładka. Ciasto powinno być gęste, w konsystencji przypominające budyń. Przelej ciasto do formy, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 stop. C przez 20 minut. Bez otwierania piekarnika zmniejsz temperaturę do 150 stop. C i piecz 30 minut. Ponownie zmniejsz temperaturę do 120 stop. C i piecz kolejne 30 minut. Jeśli wierzch sernika będzie „zbyt blady”, wydłuż czas pieczenia o 10 minut. Wyłącz piekarnik i ostudź sernik bez otwierania piekarnika, bądź na minimalnie uchylonych drzwiczkach piekarnika. Taki sposób pieczenia zagwarantuje, że sernik nie opadnie. Całkowicie ostudzony sernik wstaw do lodówki – idealnie na całą noc.