Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort z bita śmietaną zapraszam po przepis
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3206
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 180
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3206
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 180
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Składniki
Biszkopt ;Oddziel białka od zóltek ,białka ubij na sztywno z odrobina soli pod koniec ubijania dodaj cukier i po jednym żóltku cały czas miksować do połączenia składników . Do miski daje sypkie składniki mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia mieszam ,następnie sypkie składniki wsypuje stopniowo do masy jajecznej i łącze dokładnie .Gotowe ciasto wlewam do formy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach ok 30 minut do suchego patyczka bo wiadomo każdy piekarnik piecze inaczej Upieczony biszkopt zostawiam do przestygnięcia na 10 minut ściągam rant tortownicy i zostawiam do całkowitego ostygnięcia i kroje na 3 równe blaty .
Masa śmietanowa ;Cukier puder daje do miski wlewam schłodzoną śmietanę 30 % i daje serek mascarpone i aromat cytrynowy ubijam na sztywna masę ,odkładam troszeczkę masy i zabarwiam na niebiesko .
Na dolny blat biszkoptu daję troche masy równam przykrywam kolejnym blatem na niego koleina warstwa masy koleiny 3 blat blat resztą śmietany obkładam wierzch i boki ciasta . Boki ciasta posypuje posypką u mnie niebieska lub wiórkami lub mielonymi orzechami ,dowolna posypką .Do szprycy nakładam niebieska masę robię ozdoby na wierchu tortu tez posypuje posypka i układam mandarynki lub inne owoce.
Po dokładne wykonanie tortu zapraszam na film .Smacznego