Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 769
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12271
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 224
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7409
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 769
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12271
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 224
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7409
Składniki
Z podanych składników upiec trzy biszkopty w temp. 170 st. przez ok. 25 minut.
Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić w kostkę,dusić z cukrem. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać galaretkę wiśniową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody do drugiej agrestową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody.
Masa budyniowa: W 1/2 szkl. mleka rozmieszać budynie, resztę mleka zagotować z cukrem i ugotować budyń. Ostudzić, utrzeć z margaryną.
Przekładanie: jasny biszkopt posmarować częścią masy budyniowej, wyłożyć masę jabłkową z galaretką wiśniową, przykryć biszkoptem kakaowym. Posmarować masą budyniową (zostawić trochę do dekoracji), wyłożyć masę jabłkową z galaretką agrestową. Przykryć różowym biszkoptem. Dowolnie udekorować.