Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To cudowne doznanie dla kubków smakowych łasucha i nie tylko, polecam :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104186
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2027
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5894
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104186
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2027
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5894
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Składniki
Ser biały skręcić raz lub dwa razy.
2 opakowania galaretki pomarańczowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.
Galaretkę agrestową rozpuścić w 350 ml gorącej wody i dodać 2 łyżeczki żelatyny. Rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 ml gorącej wody i dodać 2 łyżeczki żelatyny. Rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia
Dno tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć biszkoptami.
Zmielony biały ser zmiksować na wysokich obrotach z cukrem pudrem, aż stanie się puszysty. Następnie ser podzielić na 2 części. Do jednej części sera dodać bardzo zimną galaretkę agrestową i wymieszać robotem. Tak przygotowany ser wylać do tortownicy wy łożonej biszkoptami. Wstawić do lodówki, aż stężeje. W momencie gdy agrestowy ser nam stężeje należy przygotować drugą masę tak jak poprzednio, czyli do drugiej części sera dodać bardzo zimną galaretkę truskawkową i wymieszać robotem. Wylać na stężony agrestowy ser i wstawić ponownie do lodówki, by ser truskawkowy stężał. Na koniec na wierzch sernika wylać tężejącą galaretkę pomarańczową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.