Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser potrafi zaskoczyć niejedno podniebienie, jest bardzo prosty w przygotowaniu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10927
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2631
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10927
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2631
Składniki
Truskawki kroimy na 2 lub 4 części, najlepiej aby były jeszcze nie całkiem rozmrożone.
Śmietanę + śmietanfixy ubijamy mikserem aby uzyskać bitą śmietanę. Uwaga - nie dodajemy cukru!
Bezy (wszystkie oprócz jednej) kruszymy na drobno.
W płaskim, przezroczystym półmisku kładziemy dość cienkie warstwy: 1) pokruszone bezy, 2) bita śmietana, 3) pokrojone truskawki 4) bita śmietana, 5) pokrojone truskawki, 6) bita śmietana, 7) pokruszone bezy. Na wierzchu położyć całą bezę i włożyć do lodówki na około godzinę. Podawać schłodzone.