Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto z szampanem.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34979
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18352
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34979
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18352
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do mąki dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Do utartych żółtek z cukrem dodać resztę składników, czyli mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, olej, szampan. Zmiksować. Na końcu dodać ubite białka i wymieszać łopatką. Ciasto przelać do keksówki. Piec ok. 60-65 minut w temp. 180°C.