Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie mleczko"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Jaja sparz, oddziel białka od żółtek.
Żelatynę rozpuść w pół litra wody, rozlej do trzech miseczek i schłodź.
Do pierwszej dodaj 3 żółtka utarte z 3 łyżkami cukru i pianę z 2 jaj. Do drugiej dołóż te same i 3 łyżki kakao. W ostatniej miseczce wymieszaj śmietanę ubitą z 3 łyżkami cukru białego i waniliowego z pianą z 2 białek.
Na spód małej blaszki wylej pierwszą masę i odczekaj, aż zgęstnieje. To samo zrób z drugą i trzecią. Na wierzch wylej tężejącą galaretkę.
Deser udekoruj bitą śmietaną i miętą.
Czas: 90 min. 1 porcja = 230 kcal.Źródło: Kurier TV