Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na domowe puszyste ptasie mleczko.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39190
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 176
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39190
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 176
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Składniki
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy (mieszajcie co jakiś czas podczas studzenia). 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno i łączymy z ostudzoną galaretką.
Małą formę keksówkę lub kwadratową (ja użyłam 20x20) smarujemy tłuszczem i na to kładziemy folię spożywczą (nie będzie wtedy latać i trzymać się formy). Wylewamy truskawkową wersję i wkładamy do lodówki, aby masa stężała.
Po niecałej godzinie banana kroimy w talarki i układamy na warstwie lekko dociskając.
Przygotowujemy drugą warstwę w ten sam sposób co pierwszą i wylewamy na warstwę truskawkową.
Wstawiamy całość do lodówki najlepiej na całą noc. Schłodzone kroimy w kostkę i można jeść bezpośrednio tak jak ptasie mleczko, a ni