Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na domowe puszyste ptasie mleczko.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8587
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7092
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4833
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327650
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8587
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7092
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4833
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327650
Składniki
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy (mieszajcie co jakiś czas podczas studzenia). 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno i łączymy z ostudzoną galaretką.
Małą formę keksówkę lub kwadratową (ja użyłam 20x20) smarujemy tłuszczem i na to kładziemy folię spożywczą (nie będzie wtedy latać i trzymać się formy). Wylewamy truskawkową wersję i wkładamy do lodówki, aby masa stężała.
Po niecałej godzinie banana kroimy w talarki i układamy na warstwie lekko dociskając.
Przygotowujemy drugą warstwę w ten sam sposób co pierwszą i wylewamy na warstwę truskawkową.
Wstawiamy całość do lodówki najlepiej na całą noc. Schłodzone kroimy w kostkę i można jeść bezpośrednio tak jak ptasie mleczko, a ni