Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z krówkowym kremem. Ciasto robiłam w tamtym roku i chyba nic nie pokręciłam. Rodzinie bardzo smakowało.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Składniki
Blacha 35 X 21 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Ciasto. Mąkę przesiewamy z sodą. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą część osobno wykładamy na blasze i pieczemy w 180 C ok. 20 minut. Studzimy. Masa krówkowa. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, mieszając studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy kilka łyżek masy kajmakowej i lekko tężejącą galaretkę. Przygotowaną masą przekładamy blaty ciasta. Wierzch smarujemy pozostałą masą kajmakową. Ciasto trzymamy w lodówce.