Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z krówkowym kremem. Ciasto robiłam w tamtym roku i chyba nic nie pokręciłam. Rodzinie bardzo smakowało.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2203
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2203
Składniki
Blacha 35 X 21 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Ciasto. Mąkę przesiewamy z sodą. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą część osobno wykładamy na blasze i pieczemy w 180 C ok. 20 minut. Studzimy. Masa krówkowa. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, mieszając studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy kilka łyżek masy kajmakowej i lekko tężejącą galaretkę. Przygotowaną masą przekładamy blaty ciasta. Wierzch smarujemy pozostałą masą kajmakową. Ciasto trzymamy w lodówce.