Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z krówkowym kremem. Ciasto robiłam w tamtym roku i chyba nic nie pokręciłam. Rodzinie bardzo smakowało.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 965
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 965
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Blacha 35 X 21 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Ciasto. Mąkę przesiewamy z sodą. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą część osobno wykładamy na blasze i pieczemy w 180 C ok. 20 minut. Studzimy. Masa krówkowa. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, mieszając studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy kilka łyżek masy kajmakowej i lekko tężejącą galaretkę. Przygotowaną masą przekładamy blaty ciasta. Wierzch smarujemy pozostałą masą kajmakową. Ciasto trzymamy w lodówce.