Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Umyte jabłka obieramy i trzemy na tartce na dużych oczkach . Wkładamy do garnka i zagotowywujemy mieszając. Gorące blenderujemy na papkę i wsypujemy galaretki. Odstawiamy do wystygniecia tak aby masa lekko się stężała. Do masy jabłkowej można dodać podczas gotowania szklankę cukru.
Na tortownicy układamy biszkoptowe spody przekładając je masą jabłkową.
Do miski wlewamy dwie szklanki mleka i dodajemy sernik w proszku miksujemy na szybkich obrotach. Gotową serową masę wykładamy fantazyjnie na wierzch i dekorujemy boki. Do masy serowej można dodać 2 serki waniliowe.
Dekoracja to rzecz gustu i kuchennego zasobu - u mnie było zwykłe gorzkie kakao.