Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Umyte jabłka obieramy i trzemy na tartce na dużych oczkach . Wkładamy do garnka i zagotowywujemy mieszając. Gorące blenderujemy na papkę i wsypujemy galaretki. Odstawiamy do wystygniecia tak aby masa lekko się stężała. Do masy jabłkowej można dodać podczas gotowania szklankę cukru.
Na tortownicy układamy biszkoptowe spody przekładając je masą jabłkową.
Do miski wlewamy dwie szklanki mleka i dodajemy sernik w proszku miksujemy na szybkich obrotach. Gotową serową masę wykładamy fantazyjnie na wierzch i dekorujemy boki. Do masy serowej można dodać 2 serki waniliowe.
Dekoracja to rzecz gustu i kuchennego zasobu - u mnie było zwykłe gorzkie kakao.