Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste ciasto, które przygotujesz błyskawicznie. Wystarczy zmiksować składniki, przelać do foremki, upiec i gotowe. Zamiast pasty waniliowej dla aromatu możesz dodać dwie łyżeczki soku z cytryny.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Składniki
Do dużej miski wbij jajka, dodaj cukier i pastę waniliową. Całość zmiksuj na średnich obrotach, do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić.
Następnie wlej mleko oraz olej i ponownie zmiksuj do połączenia składników.
Do masy jajecznej przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj za pomocą rózgi.
Dno i boki formy wysmaruj masłem. Przelej ciasto, włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka.