Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste ciasto, które przygotujesz błyskawicznie. Wystarczy zmiksować składniki, przelać do foremki, upiec i gotowe. Zamiast pasty waniliowej dla aromatu możesz dodać dwie łyżeczki soku z cytryny.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4445
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4445
Składniki
Do dużej miski wbij jajka, dodaj cukier i pastę waniliową. Całość zmiksuj na średnich obrotach, do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić.
Następnie wlej mleko oraz olej i ponownie zmiksuj do połączenia składników.
Do masy jajecznej przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj za pomocą rózgi.
Dno i boki formy wysmaruj masłem. Przelej ciasto, włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka.