Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta baba to babka bardzo smaczna i prosta do zrobienia. Upiecze ją ten co piec potrafi i ten co dopiero zaczyna swoją przygodę z ciastami. Moja babka to nie tylko propozycja na święta, ale na każdą okazję bez okazji. Swoją babkę przygotowałam w ciągu 30 minut i mogłam ją już piec. Polałam polewą czekoladową, bo akurat taka mi pasowała do tego ciasta. Jest mega pyszna i zachęcam byście taką upiekli, będziecie zadowoleni.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Margarynę z cukrem utarłam na puszystą masę. W trakcie ucierania dodawałam po jednym jajku. Wsypałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszałam dalej. Dodałam śmietanę i wymieszałam. Ciasto podzieliłam na dwie części i do jednej dodałam przesiane kakao.
Formę na babkę natłuściłam olejem i posypałam bułką tartą. Wylewałam na przemian masę białą i kakaową. piekłam 50 minut w 180 stopniach. Zrobiłam polewę.
Masło roztopiłam w rondelku. Dodałam dwie łyżki wody, wsypałam cukier i kakao. Mieszałam do rozpuszczenia i połączenia się składników. W 1/5 szklanki gorącej wody rozpuściłam żelatynę i wlałam do polewy. Wymieszałam i lekko ostudziłam. Taką polewą polałam moją babę. Oprószyłam płatkami migdałów.