Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,prosta,puszysta babka zachowująca bardzo długo świeżość
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105461
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 91
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4551
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105461
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 91
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4551
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,dodać żółtka i cukry.Zmiksować do uzyskania puszystej piany.Następnie dodać majonez i chwilę miksować.Obydwie mąki przesiać,połączyć z proszkiem i dodać do masy.Zmniejszyć obroty miksera do minimum i chwilę miksować do połączenia składników.
Formę wysmarować tłuszczem i lekko obsypać bułką tartą.Można odlać 1/2 szklanki ciasta,zmieszać je z kakao i wylać do formy.Następnie wylać resztę ciasta.Piec ok 45 min w temp.190-200 st