Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto, masa krówkowa, delikatna śmietankowa pianka i ryż preparowany wymieszany z masą krówkową - niebo w gębie.
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 304
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 234
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 304
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 234
Składniki
Z margaryny, mąki, cukru pudru i kardamonu zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciastem wylepiamy dno tortownicy o średnicy 21 cm. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, po czym dodajemy stopniowo ostudzoną żelatynę. Na wystudzone ciasto wykładamy połowę masy krówkowej, następnie ubitą śmietanę z żelatyną i na koniec ryż wymieszany z pozostałą masą krówkową. Ciasto przechowujemy w lodówce.