Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i łatwe w wzkonaniu ciasto z truskawkami.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 239
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 239
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Jajka ubijamy razem z solą,cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy olej oraz mleko. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Masę przelewamy do formy wielkości 35x25cm, na górę wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika ,funkcja góra i dół i pieczemy ok.40min. Upieczone ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.