Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne racuchy drożdżowe. Zawsze robił zwykłe, teraz już tylko te będę robić. Są niesamowicie puszyste, pachnące i świeżość zachowują nawet drugiego dnia. Są też fajną przekąską na lunch do szkoły. Zapraszam na kanał Youtube gdzie jest filmik krok po kroku oraz inne przepisy na różne okazje. Link pod przepisem.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9020
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1007
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 227
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 76
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9020
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1007
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 227
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 76
Składniki
Przesianą mąkę umieść w misce, dodaj szczyptę soli i wymieszaj. Na środku zrób dołek, wkrusz drożdże, wlej połowę mleka(ciepłego!), dodaj dwie łyżki cukru i delikatnie wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 10 minut (aż drożdże zaczną pracować). Jabłko obierz i pokrój na małe cząstki. Kiedy zaczyn ruszy, dodaj pozostałe składniki i mieszaj za pomocą drewnianej łyżki około 10 minut, aż konsystencja ciasta będzie gładka i napowietrzona. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 30-40 minut. Dodaj wcześniej pokrojone jabłko i delikatnie wymieszaj. Ciasto zostaw jeszcze na 10 minut aby odpoczęło. Ciasto kładź łyżką zanurzoną w zimnej wodzie na rozgrzany olej. Smaż na złoto-brązowy kolor. Przełóż na ręcznik papierowy. Podawaj z ulubionä konfiturą lub/i z cukrem pudrem. Smacznego!