Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bez spodu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego ciasta. Możesz znacznie zaoszczędzić czas na przygotowaniu kruchego spodu czy wypełnianiu formy ciasteczkową masą. Ten przepis przypadnie ci do gustu ze względu na puszystą masę, którą uzyskasz dzięki dodaniu ubitych białek zamiast jajek w całości. Koniecznie wypróbuj w weekend lub na święta!
Forma o długości ok. 36 cm
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Przesiej mąkę pszenną i dodaj do niej budyń waniliowy. Wymieszaj. Utrzyj masło z cukrami na jasną puszystą masę. Dodawaj pojedynczo po jednym żółtku, cały czas miksując.
Jeśli korzystasz z półtłustego białego sera, najpierw zmiel go dwukrotnie lub trzykrotnie. Dodawaj porcjami zmielony ser lub twaróg z wiaderka do wcześniej przygotowanej masy, cały czas ubijając na średnich obrotach. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z budyniem waniliowym i krótko wymieszaj.
Ubij białka na sztywno i dodaj do masy, delikatnie połącz składniki szpatułką lub łyżką.
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza z włączonymi grzałką górną i dolną, bez termoobiegu. Masę przełóż do formy o długości ok. 36 cm wypełnionej papierem do pieczenia i wstaw ją do piekarnika. Piecz przez około godzinę.
Wyłącz piekarnik i po 30 minutach otwórz drzwiczki. Pozostaw do całkowitego wystygnięcia, a następnie wstaw do lodówki. Najlepiej smakuje na następny dzień.