Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piankowa chwila zapomnienia.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1461
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8926
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1461
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8926
Składniki
Ser-twaróg przełóż do miski. Dodaj sernix, budyń, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy, 2 całe jajka i 5 żółtek oraz połowę śmietanki. Zmiksuj na gładko.
Resztę śmietanki ubij, wymieszaj z masą serową. Z białek ubij sztywną pianę i ostrożnie ale dokładnie wymieszaj z masą serową.
Brzoskwinie z puszki pokrój na połówki. Spód i brzegi tortownicy obficie wysmaruj tłuszczem. Spód wysyp bułką tartą. Na dno tortownicy wlej 1/4 masy serowej. Na niej ułóż brzoskwinie, zalej pozostałą masą.
Formę wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz najpierw 30 minut w temperaturze 200 st. Następnie zmniejsz ją do 170 st. i piecz jeszcze około 60 minut. Gotowy sernik pozostaw do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Życzę smacznego.
Z własnego doświadczenia muszę przyznać, że sernik znika z minuty na minutę proponuję podawać po obfitym obiedzie. (u mnie to nic nie dało-sernik zniknął w 15 minut)