Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego ciasta nie trzeba wiele składników by apetycznie wyglądało.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3692
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 193
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 77
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 100
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3692
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 193
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 77
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 100
Składniki
Przygotować galeretki o trzech smakach (wg.przepisu na opakowaniu) kazda w innym pojemniku i odstawić do stężenia. Stężałą galaretkę pokroić w kostkę,ja to robię łyżką i wtedy mam rozdrobnioną galaretkę w różnej wielkości i nie koniecznie musi być w kostkę. Tak jak robię jest szybciej. Rozdrobnione galaretki połączyć i dokładnie wymieszać.
Wyłożyć namoczone biszkoptyw syropie z brzoskwiń na dużą formę do ciasta
Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w jednej szkl.wrzącej wody i zostawić do ostygnięcia.
Śmietanę kremową wylać do dużej miski i ubijać mikserem na wys.obrotach tak dł.aż będzie sztywna
Do ubitej śmietany wlać zimną,tężejącą galaretkę , dokładnie i szybko wymieszać mikserem. Wsypać rozdrobnioną galaretkę i ponownie wymieszać łyżką. Jak najszybciej wyłożyć na wcześniej przygotowany spód biszkopt.i wyrównać.
Dwie połówki brzoskwiń z puszki pokroić kto jak woli i rozłożyć na ubitej śmietanie po czym zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową (może być też pomarańczowa). Wstawić do lodówki na 2 godz.