Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka serowa to delikatne, mocno wilgotne i waniliowe ciasto. Dzięki dodatkowi serka śmietankowego rozpływa się w ustach. Babka świetnie sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i zwyczajnie, bez żadnej okazji. Nie wymaga wielu dodatków. Zwykły cukier puder wystarczy, ale możesz oblać ją także ulubioną polewą.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 819
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8913
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 819
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8913
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Składniki
W misce utrzyj ze sobą cukier, serek śmietankowy, masło, ekstrakt waniliowy. Dodawaj po jednym jajku, dobrze ubijając mikserem po każdym z nich. Do masy przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wmieszaj suche składniki tylko do połączenia i uzyskania jednolitej konsystencji.
Formę do babki z kominem o średnicy 22 cm wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Przelej do niej masę i wygładź ją. Piekarnik nastaw na 160 st. Celsjusza. Babkę piecz przez ok. 50-60 minut lub do suchego patyczka.
Wyjmij i ostudź ciasto na kratce. Pyszną babkę serową podawaj po całkowitym schłodzeniu, posypaną bułką tartą.