Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka serowa to delikatne, mocno wilgotne i waniliowe ciasto. Dzięki dodatkowi serka śmietankowego rozpływa się w ustach. Babka świetnie sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i zwyczajnie, bez żadnej okazji. Nie wymaga wielu dodatków. Zwykły cukier puder wystarczy, ale możesz oblać ją także ulubioną polewą.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1522
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1137
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 111
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 216
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1522
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1137
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 111
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 216
Składniki
W misce utrzyj ze sobą cukier, serek śmietankowy, masło, ekstrakt waniliowy. Dodawaj po jednym jajku, dobrze ubijając mikserem po każdym z nich. Do masy przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wmieszaj suche składniki tylko do połączenia i uzyskania jednolitej konsystencji.
Formę do babki z kominem o średnicy 22 cm wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Przelej do niej masę i wygładź ją. Piekarnik nastaw na 160 st. Celsjusza. Babkę piecz przez ok. 50-60 minut lub do suchego patyczka.
Wyjmij i ostudź ciasto na kratce. Pyszną babkę serową podawaj po całkowitym schłodzeniu, posypaną bułką tartą.