Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa szarlotka z mąki owsianej, którą możesz jeść bez wyrzutów sumienia :)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85317
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2609
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4123
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7166
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85317
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2609
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4123
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7166
Składniki
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Duś na patelni z dodatkiem wody około 20 minut. Dopraw cynamonem i ostudź. Wysyp obie mąki na stolnicę, zrób wgłębienie i wbij jajko, dodaj olej kokosowy, ksylitol oraz proszek do pieczenia i wyrób na jednolitą masę. Możesz dodać trochę aromatu śmietankowego do ciast. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. 2/3 ciasta wyłóż na dno formy i nakłuj widelcem. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut. Resztę ciasta włóż do lodówki. Gdy spód ciasta się podpiecze, wyjmij go z piekarnika i połóż na nim masę jabłkową. Na górze rozkrusz pozostałą część ciasta. Piecz w piekarniku przez około 45 minut. Pycha! Zapraszam na mojego bloga dietetyczne-przepisy.net