Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa szarlotka z mąki owsianej, którą możesz jeść bez wyrzutów sumienia :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11905
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4380
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11905
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Duś na patelni z dodatkiem wody około 20 minut. Dopraw cynamonem i ostudź. Wysyp obie mąki na stolnicę, zrób wgłębienie i wbij jajko, dodaj olej kokosowy, ksylitol oraz proszek do pieczenia i wyrób na jednolitą masę. Możesz dodać trochę aromatu śmietankowego do ciast. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. 2/3 ciasta wyłóż na dno formy i nakłuj widelcem. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut. Resztę ciasta włóż do lodówki. Gdy spód ciasta się podpiecze, wyjmij go z piekarnika i połóż na nim masę jabłkową. Na górze rozkrusz pozostałą część ciasta. Piecz w piekarniku przez około 45 minut. Pycha! Zapraszam na mojego bloga dietetyczne-przepisy.net