Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa szarlotka z mąki owsianej, którą możesz jeść bez wyrzutów sumienia :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Duś na patelni z dodatkiem wody około 20 minut. Dopraw cynamonem i ostudź. Wysyp obie mąki na stolnicę, zrób wgłębienie i wbij jajko, dodaj olej kokosowy, ksylitol oraz proszek do pieczenia i wyrób na jednolitą masę. Możesz dodać trochę aromatu śmietankowego do ciast. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. 2/3 ciasta wyłóż na dno formy i nakłuj widelcem. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut. Resztę ciasta włóż do lodówki. Gdy spód ciasta się podpiecze, wyjmij go z piekarnika i połóż na nim masę jabłkową. Na górze rozkrusz pozostałą część ciasta. Piecz w piekarniku przez około 45 minut. Pycha! Zapraszam na mojego bloga dietetyczne-przepisy.net