Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z marchewką , orzechami i pomarańcżami. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje. Z przygotowaniem i pieczeniem poradzi sobie nawet dziecko. Jeżeli ktoś lubi mniej słodkie można upiec bez cukru. Zastąpi go słodycz marchewki. Serdecznie polecam.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 531
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5281
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 531
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5281
Składniki
Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cukier. Wymieszać. Dodać roztrzepane jajka, olej, aromat pomarańczowy, orzechy, marchewkę i drobno pokrojone pomarańcze bez skórki. Całość dokładnie wymieszać. Piec w foremce o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia 50-55 minut w 180 st. C. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu lukier z soku z pomarańczy i cukru pudru.