Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam straszną ochotę na coś słodkiego. Nie chciało mi się uruchamiać piekarnika to zrobiłam ciasto bez pieczenia. Wyszło pyszne.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
2/3 mleka zagotować w garnku. W pozostałym mleku wymieszać budynie i cukier. Gdy mleko się zagotuje, wlać do niego budyń i energicznie mieszając gotować do zgęstnienia. Gotowy budyń zakryć folią spożywczą ale tak aby folia przylegała do budyniu. Wystudzić. Potem utrzeć masło i dodając porcje budyniu przygotować gładki krem. Galaretkę wymieszać z wodą i wystudzić, zostawić do lekkiego stężenia. Na dnie torownicy o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papier do pieczenia. Na nim rozłożyć jasne herbatniki (tyle aby zakryć dno blachy). Na ciastkach rozsmarować połowę kremu. Na kremie rozłożyć czarne ciastka a na nie rozsmarować dżem. Warstwę dżemu zakryć czarnymi ciastkami. Potem wyłożyć drugą część kremu i znów rozłożyć herbatniki ale już jasne. Na ciastkach rozsypać borówki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc aby ciastka zmiękły.