Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam straszną ochotę na coś słodkiego. Nie chciało mi się uruchamiać piekarnika to zrobiłam ciasto bez pieczenia. Wyszło pyszne.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 131
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101349
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5871
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 131
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101349
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5871
Składniki
2/3 mleka zagotować w garnku. W pozostałym mleku wymieszać budynie i cukier. Gdy mleko się zagotuje, wlać do niego budyń i energicznie mieszając gotować do zgęstnienia. Gotowy budyń zakryć folią spożywczą ale tak aby folia przylegała do budyniu. Wystudzić. Potem utrzeć masło i dodając porcje budyniu przygotować gładki krem. Galaretkę wymieszać z wodą i wystudzić, zostawić do lekkiego stężenia. Na dnie torownicy o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papier do pieczenia. Na nim rozłożyć jasne herbatniki (tyle aby zakryć dno blachy). Na ciastkach rozsmarować połowę kremu. Na kremie rozłożyć czarne ciastka a na nie rozsmarować dżem. Warstwę dżemu zakryć czarnymi ciastkami. Potem wyłożyć drugą część kremu i znów rozłożyć herbatniki ale już jasne. Na ciastkach rozsypać borówki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc aby ciastka zmiękły.