Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam straszną ochotę na coś słodkiego. Nie chciało mi się uruchamiać piekarnika to zrobiłam ciasto bez pieczenia. Wyszło pyszne.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 851
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 851
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
2/3 mleka zagotować w garnku. W pozostałym mleku wymieszać budynie i cukier. Gdy mleko się zagotuje, wlać do niego budyń i energicznie mieszając gotować do zgęstnienia. Gotowy budyń zakryć folią spożywczą ale tak aby folia przylegała do budyniu. Wystudzić. Potem utrzeć masło i dodając porcje budyniu przygotować gładki krem. Galaretkę wymieszać z wodą i wystudzić, zostawić do lekkiego stężenia. Na dnie torownicy o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papier do pieczenia. Na nim rozłożyć jasne herbatniki (tyle aby zakryć dno blachy). Na ciastkach rozsmarować połowę kremu. Na kremie rozłożyć czarne ciastka a na nie rozsmarować dżem. Warstwę dżemu zakryć czarnymi ciastkami. Potem wyłożyć drugą część kremu i znów rozłożyć herbatniki ale już jasne. Na ciastkach rozsypać borówki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc aby ciastka zmiękły.