Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto! po prostu :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 609
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457922
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1511
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2302
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 609
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1263
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457922
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1511
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2302
Składniki
Biszkopt Blaszkę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Białka oddzielamy od żółtek-ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, potem żółtka. na koniec przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.Wylewamy do blaszki, pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty.
PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy.
KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy.Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach do połączenia składników.
SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptowy ponczujemy i wykładamy na niego 1/3 masy.Następnie układamy na masie zamoczone w ponczu biszkopty.
Na nie dajemy trochę masy i przykrywamy drugim spodem. Ponczujemy i dajemy resztę masy, na masę dajemy nasączone biszkopty i całość posypujemy kakao
Wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :-)Jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, a krem z dodatkiem mleka w proszku-pyszny :-)Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast. Polecam serdecznie i życzę udanych wypieków.