Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super ciasto! po prostu :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15516
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2811
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15516
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2811
Składniki
Biszkopt Blaszkę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Białka oddzielamy od żółtek-ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, potem żółtka. na koniec przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.Wylewamy do blaszki, pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty.
PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy.
KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy.Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach do połączenia składników.
SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptowy ponczujemy i wykładamy na niego 1/3 masy.Następnie układamy na masie zamoczone w ponczu biszkopty.
Na nie dajemy trochę masy i przykrywamy drugim spodem. Ponczujemy i dajemy resztę masy, na masę dajemy nasączone biszkopty i całość posypujemy kakao
Wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :-)Jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, a krem z dodatkiem mleka w proszku-pyszny :-)Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast. Polecam serdecznie i życzę udanych wypieków.