Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasto mars, które rozpływa się w ustach Ciasto nie wymaga pieczenia, błyskawicznie się go robi tak więc serdecznie polecam ten przepis!
Blaszka do pieczenia 2x25, mikser
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9976
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2596
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1735
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 653
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3846
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9976
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2596
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1735
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 653
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3846
Składniki
Blaszkę o wym. 25x25 wykładamy papierem. Do garnka wlać 300 ml mleka i zagotować a w pozostałych 200ml rozprowadzić budyń czekoladowy z cukrem oraz skrobią. Wymieszany proszek budyniowy wlać do gotującego się mleka. Gdy masa budyniowa zgęstnieje dodać masło cały czas mieszając. Po rozpuszczeniu się masła odstawić budyń do lekkiego przestygnięcia. W 1/4 szklance gorącej wody wsypać 2 łyżeczki żelatyny, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę 30% ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać przestudzoną żelatynę, małym strumieniem cały czas miksując na wolnych obrotach. Pół puszki masy krówkowej dodać do kremu oraz cały serek mascarpone. Całość dokładnie wymieszać do momentu połączenia się składników.
Do garnuszka wlać 50ml śmietanki oraz wkruszyć czekoladę. Całość mieszać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści (nie zagotowujemy polewy)
1 warstwa: dno blaszki wyłożyć herbatnikami, na to wyłożyć połowę puszki masy krówkowej i rozsmarować po całości 2 warstwa: na masę krówkową wyłożyć herbatniki a na nie jeszcze ciepły budyń, całość również rozsmarować. 3 warstwa: na masę budyniową położyć znów herbatniki, a na to masa śmietanową. Ciasto wkładamy do lodówki na ok 20 minut do lekkiego stężenia po tym czasie wyłożyć ostatnią 4 warstwę herbatników. 4 warstwa: polewę jeszcze ciepłą wylać na herbatniki. Ciasto włożyć do lodówki na całą noc żeby kremy dobrze stężały. Smacznego!