Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Warto zapisać sobie przepis, bo z pewnością będziesz do niego często wracać, zwłaszcza w okresie letnim. Wypiek możesz przygotować z dowolnymi owocami, świetnie sprawdzą się maliny i borówki. Upieczone ciasto jest lekkie, puszyste, a dzięki owcom nie jest suche.
Forma do pieczenia o średnicy 24 cm
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 22
Świąteczne smaki.
Odsłon: 61
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1214
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 22
Świąteczne smaki.
Odsłon: 61
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1214
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj wraz z żółtkami i cukrem pudrem na puszystą masę.
Następnie dodaj białka i bardzo delikatnie połącz z maślaną masą, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotowe ciasto przelej do foremki. Na wierzchu poukładaj truskawki.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 35-40 minut.