Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Warto zapisać sobie przepis, bo z pewnością będziesz do niego często wracać, zwłaszcza w okresie letnim. Wypiek możesz przygotować z dowolnymi owocami, świetnie sprawdzą się maliny i borówki. Upieczone ciasto jest lekkie, puszyste, a dzięki owcom nie jest suche.
Forma do pieczenia o średnicy 24 cm
Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na mostku wieprzowym z zie...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 114
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 511
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 175
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 121
Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na mostku wieprzowym z zie...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 114
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 511
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 175
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 121
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj wraz z żółtkami i cukrem pudrem na puszystą masę.
Następnie dodaj białka i bardzo delikatnie połącz z maślaną masą, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotowe ciasto przelej do foremki. Na wierzchu poukładaj truskawki.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 35-40 minut.