Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Warto zapisać sobie przepis, bo z pewnością będziesz do niego często wracać, zwłaszcza w okresie letnim. Wypiek możesz przygotować z dowolnymi owocami, świetnie sprawdzą się maliny i borówki. Upieczone ciasto jest lekkie, puszyste, a dzięki owcom nie jest suche.
Forma do pieczenia o średnicy 24 cm
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14583
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14583
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj wraz z żółtkami i cukrem pudrem na puszystą masę.
Następnie dodaj białka i bardzo delikatnie połącz z maślaną masą, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Gotowe ciasto przelej do foremki. Na wierzchu poukładaj truskawki.
Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 35-40 minut.