Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam całym sercem to ciasto piekę go od 18 lat i zawsze wychodzi z każdym owocem. Moja rodzinka i przyjaciele są zachwyceni smakiem tego właśnie ciasta.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8171
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 580
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8171
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 580
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem
Na pulchną masę.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, szczyptę soli można dodać również dowolny olejek,
Zmiksować wszystko na jednolitą masę, wstawić na 10 minut do lodówki.
W międzyczasie przygotować śliwki czyli oczyścić je z pestek.
Do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką blaszki 40 * 12 wylać ciasto.
Na ciasto ułożyć śliwki skórką do dołu.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 50 minut w zależności od piekarnika, do suchego patyczka.
Jeśli ktoś chce na dużą blachę wystarczy podwoić produkty.