Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie i puszyste ciasto marchewkowe.Rozpływa się w ustach :).
keksówka,dwie miseczki,łyżka
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241599
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2441
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241599
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2441
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe powinny być w temperaturze pokojowej.
Bierzemy sobie dwie miseczki,do jednej wsypujemy składniki suche czyli mąkę,cukier,sól,cynamon i proszek do pieczenia.Razem wszystko mieszamy dokładnie aby składniki się połączyły.
Do drugiej miseczki wkładamy składniki mokre czyli olej i jajka.też dokładnie mieszamy najlepiej taką trzepaczką do jajek :).
Nastepnie wlewamy składniki mokre do suchych i dokładnie mieszamy łyżką.
Na tarce na małych oczkach ścieramy umyte i obrane marchewki i dodajemy do ciasta.
Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 50-55min.do suchego patyczka.
Po upieczeniu i ostygnięciu posypujemy ciasto cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!