Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie i puszyste ciasto marchewkowe.Rozpływa się w ustach :).
keksówka,dwie miseczki,łyżka
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe powinny być w temperaturze pokojowej.
Bierzemy sobie dwie miseczki,do jednej wsypujemy składniki suche czyli mąkę,cukier,sól,cynamon i proszek do pieczenia.Razem wszystko mieszamy dokładnie aby składniki się połączyły.
Do drugiej miseczki wkładamy składniki mokre czyli olej i jajka.też dokładnie mieszamy najlepiej taką trzepaczką do jajek :).
Nastepnie wlewamy składniki mokre do suchych i dokładnie mieszamy łyżką.
Na tarce na małych oczkach ścieramy umyte i obrane marchewki i dodajemy do ciasta.
Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 50-55min.do suchego patyczka.
Po upieczeniu i ostygnięciu posypujemy ciasto cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!