Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie i puszyste ciasto marchewkowe.Rozpływa się w ustach :).
keksówka,dwie miseczki,łyżka
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2260
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38663
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2260
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38663
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe powinny być w temperaturze pokojowej.
Bierzemy sobie dwie miseczki,do jednej wsypujemy składniki suche czyli mąkę,cukier,sól,cynamon i proszek do pieczenia.Razem wszystko mieszamy dokładnie aby składniki się połączyły.
Do drugiej miseczki wkładamy składniki mokre czyli olej i jajka.też dokładnie mieszamy najlepiej taką trzepaczką do jajek :).
Nastepnie wlewamy składniki mokre do suchych i dokładnie mieszamy łyżką.
Na tarce na małych oczkach ścieramy umyte i obrane marchewki i dodajemy do ciasta.
Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 50-55min.do suchego patyczka.
Po upieczeniu i ostygnięciu posypujemy ciasto cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!