Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie i puszyste ciasto marchewkowe.Rozpływa się w ustach :).
keksówka,dwie miseczki,łyżka
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto marchewkowe powinny być w temperaturze pokojowej.
Bierzemy sobie dwie miseczki,do jednej wsypujemy składniki suche czyli mąkę,cukier,sól,cynamon i proszek do pieczenia.Razem wszystko mieszamy dokładnie aby składniki się połączyły.
Do drugiej miseczki wkładamy składniki mokre czyli olej i jajka.też dokładnie mieszamy najlepiej taką trzepaczką do jajek :).
Nastepnie wlewamy składniki mokre do suchych i dokładnie mieszamy łyżką.
Na tarce na małych oczkach ścieramy umyte i obrane marchewki i dodajemy do ciasta.
Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 50-55min.do suchego patyczka.
Po upieczeniu i ostygnięciu posypujemy ciasto cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!