Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska na słodko wystarczy ciasto francuskie i mak, zeby przygotować taką pyszną przekąske
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5197
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 41
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 62
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5197
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 41
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 62
Składniki
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego, dzielimy ciasto na pól i na jedną część ciasta dajemy mak i lekko rozsmarowujemy, na to dajemy drugą część ciasta lekko dociskamy i kroimy paski. Potem z obu stron zwijamy taki paseczek i powstaje nam świderek, tak nalezy zrobić z resztą ciasta. Po wykonaniu tej czynność, swiderki układamy na papierze do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. czas pieczenia 15-20 minut. po upieczeniu wystudzić i polac lukrem. Pycha POLECAM.