Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska na słodko wystarczy ciasto francuskie i mak, zeby przygotować taką pyszną przekąske
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 603
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 603
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego, dzielimy ciasto na pól i na jedną część ciasta dajemy mak i lekko rozsmarowujemy, na to dajemy drugą część ciasta lekko dociskamy i kroimy paski. Potem z obu stron zwijamy taki paseczek i powstaje nam świderek, tak nalezy zrobić z resztą ciasta. Po wykonaniu tej czynność, swiderki układamy na papierze do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. czas pieczenia 15-20 minut. po upieczeniu wystudzić i polac lukrem. Pycha POLECAM.