Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska na słodko wystarczy ciasto francuskie i mak, zeby przygotować taką pyszną przekąske
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego, dzielimy ciasto na pól i na jedną część ciasta dajemy mak i lekko rozsmarowujemy, na to dajemy drugą część ciasta lekko dociskamy i kroimy paski. Potem z obu stron zwijamy taki paseczek i powstaje nam świderek, tak nalezy zrobić z resztą ciasta. Po wykonaniu tej czynność, swiderki układamy na papierze do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. czas pieczenia 15-20 minut. po upieczeniu wystudzić i polac lukrem. Pycha POLECAM.