Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska na słodko wystarczy ciasto francuskie i mak, zeby przygotować taką pyszną przekąske
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85323
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2615
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10048
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4137
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7174
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85323
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2615
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10048
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4137
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7174
Składniki
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego, dzielimy ciasto na pól i na jedną część ciasta dajemy mak i lekko rozsmarowujemy, na to dajemy drugą część ciasta lekko dociskamy i kroimy paski. Potem z obu stron zwijamy taki paseczek i powstaje nam świderek, tak nalezy zrobić z resztą ciasta. Po wykonaniu tej czynność, swiderki układamy na papierze do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. czas pieczenia 15-20 minut. po upieczeniu wystudzić i polac lukrem. Pycha POLECAM.