Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna przekąska na słodko wystarczy ciasto francuskie i mak, zeby przygotować taką pyszną przekąske
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12966
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8083
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 114
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2199
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 753
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12966
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8083
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 114
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2199
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 753
Składniki
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego, dzielimy ciasto na pól i na jedną część ciasta dajemy mak i lekko rozsmarowujemy, na to dajemy drugą część ciasta lekko dociskamy i kroimy paski. Potem z obu stron zwijamy taki paseczek i powstaje nam świderek, tak nalezy zrobić z resztą ciasta. Po wykonaniu tej czynność, swiderki układamy na papierze do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. czas pieczenia 15-20 minut. po upieczeniu wystudzić i polac lukrem. Pycha POLECAM.